Za količinski popust in prihranek poštnine pišite na info@pedagoskidnevnik.com

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Podatki o podjetju:

SUPERIUS d.o.o.

Ustanovljeno pri AJPES, 8. 8. 2013

Sedež podjetja in lokacija opravljanja dejavnosti: Na gmajni 24, 1000 Ljubljana

Matična številka: 6424511000

Davčna številka: 46952705

Podjetje je zavezanec za plačilo DDV.

E-naslov: info@pedagoskidnevnik.com

 

Svetujemo vam, da pred naročilom preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom prijave na spletni program.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa ne opravite.

Načini plačila

Naročilo izdelkov je mogoče na ozemlju Evropske unije. Omogočeno je plačilo po povzetju, preko predračuna – UPN nalog (le za nakupe na ozemlju Evropske unije), PayPal-a in Stripe-a (kreditne kartice).

Cene

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba je med kupcem in upravljalcem sklenjena v trenutku, ko upravljalec odda naročilo, kupec pa prejme potrdilo naročila na elektronski naslov. Od tega trenutka so cene izdelkov in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Postopek naročila

Naročilo izdelkov za fizične osebe je možno preko spletne strani. V primeru, da kupec stopi v stik z upravljalcem preko drugih kanalov (Facebook, Instagram, e-pošta), bo naprej napoten na spletno stran pedagoskidnevnik.com.

Pri oddaji naročila kupec izpolni svoje ime in priimek, naslov, elektronski naslov in telefonsko številko, ter potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, katerih povezava je dostopna pri naročilu.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Ob evidentiranju plačil ali posredovanju potrdila o plačilu na elektronski naslov info@pedagoskidnevnik.com kupec v roku 2-3 delovnih dni prejme izdelke na svoj elektronski naslov oziroma z dostavno službo na izbran naslov, razen če je rok dobave pri izdelku drugače naveden in v primeru prednaročil.

Upravljalec bo shranil vsebino vseh naročil.

Račun

Račun za naročene izdelke bo kupec prejel v roku 10 dni po plačilu na svoj elektronski naslov. Spletni obrazec za naročila ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

Preklic naročila ali vračilo

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora v roku 14 dni od prevzema artiklov prodajalcu pisno sporočiti na e-naslov info@pedagoskidnevnik.com namero o odstopu od pogodbe. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne prejeto kupnino. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun oziroma kartico ali PayPal račun, uporabljen pri plačilu naročila.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

 

Z oddajo naročila kupec potrdi strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in jih brezpogojno sprejema v celoti. S tem se zavezuje k prevzemu in plačilu naročenega paketa. V primeru neprevzetja poslanega paketa kupec oz. naročnik naši družbi kot ponudniku povzroči nepotrebne stroške (pakiranja-embalaža, pošiljanja-poštnina, porabljen delovni čas), za kar lahko naša družba kot ponudnika od kupca oz. naročnika po pravni poti izterja plačilo nepotrebno povzročenih stroškov.

 

Nazadnje posodobljeno: Ljubljana, 15. 4. 2023